3Tisdagen den 23:e april   
hejhej» LÄNKAR «
 
» NYTTOLÄNKAR «
 
SLs logotyp




Upptäck sverige



 
» TESTER, FRÅGOR, SPEL «


Testa dina kunskaper, första pris 5 trisslotter. Sista chansen att vara med ...
 


Chililamm, en spännande Chili och lammrätt med ris och yoghurt



Här är en spännande och exotisk lammfavorit. En lammrätt som är lätt att laga och alltid lika omtyckt och med full arom och behaglig hetta som balanseras med yoghurten.


Att göra Chililamm tar ca 30 minuter. För att göra denna maträtt behöver du (3-4 personer, funkar bra dagen efter eller som matlåda):

400 gr Lammfärs
1 stor lök
2 klyftor vitlök
1 paprika (grön eller röd)
1 röd färsk chili
1 liten aubergine (äggplanta)
1 burk eller tetra med krossade tomater
1 burk av dina favoritbönor, exempelvis kidneybönor eller berlottibönor
Salt, svartpeppar
Basilika (gärna färsk)
Naturell yoghurt (några matskedar per portion)
Vårlök för garnering (färska mintblad eller basilika går även bra)

Börja med att skära löken i ca 1 cm stora tärningar. Fräs löken, vitlöken (finhackad) och Lammfärsen i en varm stekpanna, 7-8 på en niogradig skala, så att den får en bra stekyta. Rör om och fördela lammfärsen så att inga stora klumpar bildas. Efter va 7 minuter borde lammfärsen ha en fin stekyta. Skär paprikan i ca 2,5 centimeter och en centimeter breda strimlor och tillsätt dem efter 6-7 minuter. Låt steka i ca 3 minuter. Därefter tillsätter du de krossade tomaterna, chilin skuren i mindre bitar, ett kryddmått svartpeppar, 3 kryddmått salt. Låt koka i 10 minuter och tillsätt sedan bönorna och rör i 2-3 minuter.

Nu är det klart att servera. Riset som tar ca 20 minuter har du redan börjat koka när nu tillsatte paprikan. Lägg upp riset på tallriken, lägg på chililammgrytan och lägg på några matskedar yoghurt, mer om personen inte vill ha det för hett. Garnera med lite skurna vårlökar.

Smaklig måltid!

Chililamm, en spännande lammrätt



Chililamm, en spännande lammrätt



Chililamm, en spännande lammrätt



» ANNONSER «